Ο Μινιμαλισμός είναι το μέσον επίτευξης του Μαξιμαλισμού;

Οι πολιτικοί μας (μπορούμε να τους αποκαλούμε και… ευπατρίδες…) χρησιμοποίησαν, με επιτυχία πρέπει να ομολογήσω, για δεκαετίες τη μέθοδο των μαξιμαλιστικών ανακοινώσεων μέσω των οποίων στόχευαν πάντα στην πολυπόθητη κατάκτηση της εξουσίας. Η ευημερία του λαού έπαιζε πάντα το ρόλο του μαστίγιου και του καρότου, δηλαδή ας δώσουμε τώρα ελπίδες στο λαό κι’ ας είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, έτσι κι’ αλλιώς τους έχουμε στο χέρι (υποσχέσεις για προσλήψεις σε δημόσιους οργανισμούς, κ.λπ). Από το γεγονός όμως ότι ο όρος Μαξιμαλισμός σημαίνει «η απόδοση, σε πράξη ή ιδέα, της μεγαλύτερης δυνατής αξίας» τότε καταλαβαίνουμε ότι με τα δεδομένα πολιτικά συστήματα, ο Ελληνικός Λαός θα εισπράττει συνεχώς υποσχέσεις και αμέτρητα θα,…..

Το παιχνίδι συνεχίζεται, ήρθε λοιπόν η ώρα της ανάδειξης των αξιών του Μινιμαλισμού που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση, σε βάθος χρόνου, των Μαξιμαλιστικών σχεδίων των εκάστοτε κυβερνόντων. Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να ξεχάσει την περίοδο των παχιών αγελάδων και να πορευτεί το δρόμο των ισχνών αγελάδων, έτσι θα δώσει την ευκαιρία στις αγορές να πάρουν βαθιές ανάσες ώστε να τροφοδοτήσουν εκ νέου με οικονομικό οξυγόνο τις πολύπαθες επιχειρήσεις που έπαθαν ασφυξία λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Είναι καιρός λοιπόν να ξεμάθετε να κυκλοφορείτε με πολυτελή αυτοκίνητα (σε πολλές περιπτώσεις με δύο ή τρία εκ περιτροπής) να τρώτε κάθε βράδυ σε πανάκριβα εστιατόρια, να παίρνετε εορτο-δάνεια, διακοπο-δάνεια, δάνεια για τζόγο στο χρηματιστήριο, κ.λπ, και να επανέλθετε στην τάξη και ηθική που απαιτούν οι καιροί. Κλείστε τ’ αυτιά και τα μάτια σας όταν ακούτε ή βλέπετε τις σειρήνες των τηλεοράσεων να σας προτρέπουν στην υπερκατανάλωση, μην τους πιστεύετε γιατί θέλουν το κακό της πατρίδας μας, επιθυμούν την πτώχευσή της ώστε μετά να λεηλατήσουν ότι έχει απομείνει. Λάβετε σοβαρά υπόψη τις εκκλήσεις των ενάρετων πολιτικών μας για λιτότητα και προσφέρετε από το περίσσευμα σας (άμα στύψετε κάτι θα βγάλετε) για τη σωτηρία της πατρίδας. Ο σκοπός είναι ιερός, έτσι η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε (με το μαλακό παιδιά) να… προσφέρει όλα τα αξιοποιήσιμα ακίνητα, τις μετοχές της σε τράπεζες, τα χρήματα των offshore-εξωχώριων  εταιριών της, τα παγκάρια των ενοριών της, τα μανουάλια μονών και εκκλησιών (τις εικόνες δεν τις παραχωρούν) και όλα τα τιμαλφή των μονών του Αγίου Όρους, όλα δε αυτά «για τη σωτηρία της Ελλάδας ρε γαμώτο».

Ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά το ερώτημα ακόμη πλανάται «που πήγαν τα λεφτά;», γιατί κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού λεφτά υπάρχουν, το πρόβλημα είναι ότι κωλύεται να βρει το δρόμο που οδηγεί στην ανεύρεση των χρυσοφόρων πηγών. Γιωργάκη κάνε κάτι για να περάσεις στην ιστορία, στο χέρι σου είναι να διαλέξεις με τι χρώμα θα γραφτούν τα πεπραγμένα σου (σε συμβουλεύω να μην ακολουθήσεις το κακό παράδειγμα της Ντόλυς…).

Τελικά μέσα από αυτόν τον αχταρμά της πολιτικής ζωής, όπου ο κάθε ένας από εμάς έχει το μερίδιο της ευθύνης του, πιστεύω ότι το καπιταλιστικό σύστημα στη χώρα μας θα εκσυγχρονιστεί-ανακάμψει, η εργατική τάξη θα αποδώσει τα μέγιστα (εδώ ισχύει ο μαξιμαλισμός) ενώ θα απολαύσει τα ελάχιστα (εδώ ισχύει ο μινιμαλισμός).

Και ο εκμεταλλευτής αναφώνησε: «Ζήτω το κράτος δικαίου»