Parliamentgate

«Στα Άδυτα της Βουλής των Ελλήνων»
Αφιέρωμα του Νίκου Βαφειάδη στο Κ (περιοδικό της Κυριακάτικης Καθημερινής)
26/9/10 - Μέσα στις 3 βδομάδες που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλή κατέγραψε τα χάλια αυτών των ..........? και των υπαλλήλων τους .....
Εν μέσω κρίσης αναφέρω συνοπτικά  τι αποφάσισαν για τους εαυτούς τους πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος........

Παρ’ όλες τις μεταξύ τους φαινομενικά αντικρουόμενες απόψεις θα δει λέει κανείς στους διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ τους. Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά από την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% την ετήσια κρατική επιχορήγησή τους η οποία από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ . Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και 245 εκ. ευρώ στις τράπεζες.

Πάμε τώρα στους βουλευτές .....
Το 2010 οι 300 θα μοιραστούν 42,5 εκατ. ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται στα 10.000 ευρώ. Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα. Περίπου 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι των θανόντων και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών. Άλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών. Όλοι γνωρίζουμε ότι για κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια θητείας ενώ πριν το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 χρόνια. Ο σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξε στο ελάχιστο τούς επαγγελματίες της πολιτικής. Οι συνταξιούχοι  βουλευτές είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και Τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές πρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχες (χορηγίες).

Θέλετε και άλλο ....πάμε...!!
Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στους συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25% ενώ το άλλο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011) όταν η άλλη πληγή των Ελλήνων οι δικαστές αύξησαν τούς μισθούς τους κατά περίπου 80%. Είναι πάγια μέθοδος των συνταξιούχων βουλευτών όταν οι ανώτεροι δικαστικοί διεκδικούν και δικαιώνονται να ακολουθούν και αυτοί τον ίδιο δρόμο και να τα παίρνουν.

Έχει και άλλο αν δεν κουραστήκατε...!!

Τα 300 καμάρια μας δεν πληρώνουν ούτε το κινητό τους καθώς δικαιούνται ένα κινητό τηλ. μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ) αυτοκίνητο (το μισθώνει η βουλή με λίζινγκ) δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τούς βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως) γραφείο εκτός βουλής γραφική ύλη ταχυδρομική ατέλεια, ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ από την Αθήνα.

Έχουν την δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από την Βουλή και χαμηλότοκα από τις τράπεζες .Και βέβαια κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται από την βουλή ...δηλ. 300 βουλευτές + 300 συνεργάτες.....!! πλήρωνε κορόιδο Έλληνα τούς ειδήμονες που πτώχευσαν την χώρα.......

Οι υπάλληλοι της βουλής...... Δεν φτάνουν λένε οι καρέκλες......

Εκτός από τούς 1200 αποσπασμένους δημόσιους υπαλλήλους και τούς επιστημονικούς συνεργάτες υπάρχουν και άλλοι 1340 που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό (οι ημέτεροι δηλ.) στο μόνιμο προσωπικό της βουλής. Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελληνικό δημόσιο 54 εκατ. ευρώ και ο νεοπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευση (πχ καθαρίστριες) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως, Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν  στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ. ευρώ.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους διότι αν έρχονταν όλοι θα δημιουργείτο το αδιαχώρητο καθώς δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν. Είχα λέει ο δημοσιογράφος την ευκαιρία να δω με τα μάτια μου ότι μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο αμέσως την θέση του στην οθόνη του κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο facebook καταλάμβανε κάποιος άλλος.

Οι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ ο 15ος και ο 16ος ενσωματώθηκαν τελευταία, με την μορφή επιδόματος στην βασική αποζημίωση και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή εξαιρέθηκαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης το χρεοκοπημένο δηλ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτό που θα μπούμε όλοι μας. Συνταξιοδοτούνται από 28,5 χρόνια ενώ εμείς στα 40 χρόνια, και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής της βουλής ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 με 150.000) ευρώ ο καθένας.

Επίσης από την βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο που υπηρετούν ) ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα σε όλους τούς αστυνομικούς που φρουρούν το κοινοβούλιο... Στους 70 κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσης και τούς δίδεται καινούργιο laptop σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Έχουν επίσης την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο στην μεριά του κήπου και δημιουργείται και άλλος γιατί δεν φτάνει, σε κτίριο στην Πλάκα του υπουργείου πολιτισμού, και βέβαια γυμνάζονται όλοι μαζί υπάλληλοι συνεργάτες βουλευτές στο άρτια εξοπλισμένο ακόμα και με χαμάμ δωρεάν γυμναστήριο με τους εννέα γυμναστές.

Ο νόμος προβλέπει ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες από 5 συνεδριάσεις τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του. Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται κα ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί.
Κανένας έλεγχος στο πόθεν έσχες και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών ενώ οι μετοχές έτσι και αλλιώς είναι ανώνυμες. Και όπως όλοι ξέρετε τα αδικήματα τους παραγράφονται επικαλούμενοι την βουλευτική τους ασυλία και ο νέος δήθεν κανονισμός της βουλής αναφέρει ότι θα ερευνάται το αδίκημα μόνο όταν έχει σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό τελικά μπήκε ο ίδιος φυλακή έπειτα από αντι-μήνυση που του έκανε ο βουλευτής ο οποίος λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε......!!!!!!

Κάποιοι λένε σωστά να μην ψηφίζουμε τα μεγάλα κόμματα αλλά εύλογα ρωτώ μήπως σε όλα αυτά δεν είναι και οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων που υπερασπίζονται τον φτωχό εργάτη μήπως του ΛΑΟΣ οι οικολόγοι πάνε πίσω.... ; μήπως μας δουλεύουν κανονικά ; Βγήκε έστω ένας μέσα στην οικονομική κρίση και ένα εκατομμύριο ανέργους να αρνηθεί τις υπέρογκες αυτές απολαβές και να τις καταγγείλει ; ... έχει κανείς από τούς 300 συνείδηση....;

Και κάτι για το μνημόνιο ... όπως όλοι φαντάζομαι γνωρίζετε, ψηφίστηκε σαν νομοσχέδιο με απαίτηση 151 ψήφους και όχι σαν διεθνής σύμβαση όπως και είναι που θέλει 180 ψήφους αλλά και την επομένη της ψήφισης του ψηφίστηκε αντισυνταγματική τροπολογία -προσθήκη που έλεγε ότι οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους χωρίς να χρειάζεται κύρωση από το Κοινοβούλιο ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.  Τα συμπεράσματα δικά σας....!!

Ιωάννης Καποδίστριας:
«Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Και ο Εμμανουήλ Ροΐδης, λόγιος, συγγραφέας και δημοσιογράφος είχε πει: «Η Ελλάς εδαπάνησε άπαν το χρήμα του λαού, αντί έργων χρησίμων, εις συντήρησιν κοπαδίoυ κομματικών κηφήνων, χάριν του οποίου στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου».

Θα τρίζουν τα κόκαλα τους.

Ο Γιάννης Τασσιόπουλος στο «Μετρό Ελλάδα», μεταξύ των άλλων, έγραφε πρόσφατα για τα κόμματα: «Αν τα πολιτικά κόμματα της χώρας λειτουργούσαν με το νομικό καθεστώς που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες θα τους είχαν κατασχέσει ό,τι είχαν και δεν είχαν στην κατοχή τους».

Άναυδη έμεινε η διεθνής Κοινή Γνώμη για τις ταραχές στη χώρα μας από τα επώδυνα μέτρα κατά του λαού και ιδιαίτερα κατά των συνταξιούχων και την εξαθλιωμένη οικονομική μας κατάσταση. Η Ελλάδα γίνεται τελικά η χώρα με τους πάμφτωχους Έλληνες και τους πάμπλουτους πολιτικούς.

Σύμφωνα εξάλλου με γκάλοπ της Πρωτοποριακής διαδικτυακής έρευνας, F.S. (6-6-2010), «το 96% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι βουλευτές μετά την εκλογή τους δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, ότι ενδιαφέρονται κυρίως για τα συμφέροντά τους». 
Το υπόλοιπο 4% αποτελεί το σόι, εξ αίματος, εξ αγχιστείας και τα επιστήθια φιλαράκια.

Σχόλιο του Scorpion49:
Στα άδυτα της αναλγησίας των 300!! Ίσως υπάρχουν και ελάχιστοι που τα έχουν επισημάνει, αλλά δεν κάνουν την κίνηση που θα τιμήσει το αξίωμα που τους χάρισε ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του. Είναι σκανδαλώδη τα προνόμια των 300 (ξεφτιλίζουν με τις πράξεις-προνόμια τους, τον αριθμό των ηρωικών τριακοσίων -300- του Λεωνίδα που έδωσαν την ένδοξη μάχη των Θερμοπυλών εναντίον των βαρβάρων).

Αν έχουν τα κότσια και το φιλότιμο ας κάνουν χρήση του άρθρου 51 του Συντάγματος ώστε από 300 να γίνουν 200 προνομιούχοι βουλευτές, και στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος να τροποποιήσουν το εν λόγω άρθρο ώστε ο αριθμός των βουλευτών να κυμαίνεται από 100 - 200.

Κι’ όμως συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε, και μάλιστα ανεχόμαστε διαχρονικά την ανάλγητη συμπεριφορά τους.

Ας μας δώσει ο οποιοσδήποτε εκ των τριακοσίων βουλευτών κάποιες πειστικές απαντήσεις για το σκάνδαλο, όχι του Βατοπεδίου, αλλά του «Parliamentgate».

Έλεος, οι συνταξιούχοι βουλευτές άνω των 65 ετών λαμβάνουν και σύνταξη και βουλευτική αποζημίωση. Σιγά παιδιά, με το μαλακό δεν λέγονται τόσο άνετα αυτά τα πράγματα, μας ακούνε και οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ, θα ξεσηκωθούν και θα ζητάνε μερίδιο από τα κλεμμένα, έχουν και αυτοί extra ανάγκες.

Εύγε στο δημοσιογράφο Νίκο Βαφειάδη για το αποκαλυπτικό άρθρο!! Ας ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας γιατί οι εν λόγω κύριοι και κυρίες του κοινοβουλίου παίζουν με τη νοημοσύνη μας και την ανεκτικότητά μας, με όλο το σεβασμό όπως λέει και ο Λάκης Λαζόπουλος στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ».

Μαύρο στο «Μαυρογυαλούρο».