Αν θα μπορούσα τον Κόσμο να Άλλαζα - Φίλ. Πλιάτσικας



1). Μιζέρια >>> Δυστυχία> >> Θάνατος
2). Κέρδη>>> Υπερκέρδη>>> Εξουσία>>> Δυναστία
3). Παιδιά>>> Νεολαία>>> Χαρά>>> Ελπίδα>>> Δημιουργία 

Πιστεύω ότι η τρίτη επιλογή -Παιδιά-Νεολαία....- μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο και θα το πράξει, αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει, με όπλα την ορμή, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη της. Ας φροντίσουν όλοι αυτοί που τη θέλουν μια ζωή στη γωνία να μην βρεθούν στο δρόμο της όταν έρθει η δική της ώρα για να μιλήσει. Όμως… έχουν χρόνο για να μετανοήσουν και να συναντηθούν μαζί της στον ίδιο δρόμο, δηλαδή το δρόμο του σεβασμού και της αξιοπρέπειας. 
Κάποιοι εδώ θα γελάσουν ειρωνικά-σκωπτικά, βασιζόμενοι στην αιώνια όπως πιστεύουν δύναμη που τους δίνει η εξουσία του χρήματος, θα πρέπει όμως να θυμηθούν τη λαϊκή ρήση «ρόδα είναι και γυρίζει».

Μίμης Ανδρουλάκης-Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο-08 Ιουλ 2010 11:05 π.μ.



Καλά τους τα λες αγαπητέ Μιμάκο μας.

Να θυμηθώ τη σοφή παροιμία:
«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι»,
επίσης σίγουρα γνωρίζεις και την άλλη παροιμία που λέει:
«Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει»

Πώς να χορέψουμε Μιμάκο μας και πώς να τα χωνέψουμε τόσο γρήγορα όλα αυτά τα σκληρά αλλά απαραίτητα κατά τα άλλα όπως λέγουν μέτρα (δημοσιονομικά, απλά οικονομικά, διαρθρωτικά, μέτρα τέλος πάντων γενικώς…), έλεος τουλάχιστον κάντε μας χορηγία μια σόδα (μην κάνετε τσιγκουνιές, μία σόδα / άτομο, όχι κοινής χρήσης).

Αφού πρώτα, οι γνωστοί άγνωστοι,  φάγανε τις κρατικές-λαϊκές οικονομίες τώρα μας καλούν να δείξουμε εθνική συνείδηση και να υποστούμε τη σκληρή λιτότητα, προς χάριν της σωτηρίας της πατρίδος, τα οφέλη της οποίας πολύ φοβάμαι ότι θα τα απολαύσουν ακόμα λιγότεροι από ότι στο πρόσφατο παρελθόν.

Αγαπητέ Μιμάκο μας, αγανακτούμε, θυμώνουμε, παραπονιόμαστε αλλά στο τέλος θα το πιούμε το ρετσινόλαδο on the rocks (με παγάκια) όπως λέγεται στην καθομιλουμένη των μπαρόβιων.

Φυσικά, όπως λες, δεν υπάρχει άλλη λύση. Να είσαι πάντα καλά που τους τα λες και ξεθυμαίνεις και τους προειδοποιείς «Προσέξτε, είμαι και εγώ εδώ, δεν θα σας επιτρέψω να κάνετε τη ζωή των συμπολιτών μου μία κόλαση», μήπως δύο ή τρεις; λέω εγώ τώρα.

Πάγκαλος, ο ανεπανάληπτος βωμολόχος!!


Ένα από τα δεκάδες βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube, τα οποία μας δίνουν να καταλάβουμε ποιοι μας φτάσανε ως εδώ. Αναμφίβολα υπάρχει και η λαϊκή συνυπευθυνότητα.

Εμείς λοιπόν του απαντάμε με ένα απόσπασμα από το πολύ νοηματικό τραγούδι της Ευσταθίας Ματζούφα και του Φίλιππου Πλιάτσικα "Θέλει Μαγκιά"
"Όμως το βόλεμα είναι βόλεμα μωρό μου
πού ν' αφήσεις τη χλιδή μια αξία σταθερή
και να γυρίσεις πάλι στα ζόρια τα ίδια
αυτό το κάνουν μόνο όσοι έχουν μεγάλα...."
και ο νοών νοείτω κύριε, όχι λάθος με κεφαλαίο κάπα, Κύριε ΠάνγΚαλε, πάλι λάθος το έγραψα.
Οι γονείς να φροντίσουν πάραυτα για την παρακολούθηση του ως άνω βίντεο από τα παιδιά τους (αφορά κυρίως τους νέους ηλικίας κάτω των 13 ετών) λόγω του άκρως εκπαιδευτικού του περιεχομένου, ο γράφων θα φροντίσει να χτυπήσει κάπου το κεφάλι του (όχι πάντως στο αντίστοιχο του Πάγκαλου, μπρρ…) μπας και συνέλθει από την τρομερή συγκίνηση που του προσφέρουν τα λεγόμενα των πολιτικών μας ταγών.
Απορία! Το όνομα Πάγκαλος είναι συνθετικό του "Παν κάλος" ή του "Παν κάλλος";

Ακμάζουσα παρακμή



Ο αγαπητός μας Γιάννης Ζουγανέλης είναι ανεπανάληπτος. Εύγε του!!
Οι ειδικοί λοιπόν συσκέφτηκαν και απεφάνθησαν: Λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής οι εργαζόμενοι θα τύχουν του ευεργετικού προνομίου να εργάζονται τουλάχιστον μέχρι τα 65-70 τους χρόνια με προοπτική παράτασης των εν λόγω ορίων. Εντός του επόμενου διαστήματος, το οποίο αφορά έναν ορίζοντα 30 ετών, η Βουλή των Ελλήνων θα ψηφίσει νόμο οι διατάξεις του οποίου θα προβλέπουν την παροχή όλων των αναγκαίων μέσων στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ώστε να τους κρατάει ζωντανούς και με αναπτερωμένο το ηθικό (π.χ. πολυβιταμίνες, βασιλικό πολτό, μια ρωσίδα μασέρ ανά πέντε εργαζόμενους, με πρόβλεψη για αναβάθμιση των εν λόγω υπηρεσιών εφόσον φυσικά τα δημοσιονομικά του κράτους θα το…. επιτρέπουν). Η κυβέρνηση έχει ήδη διαπραγματευτεί και επιτύχει μυστική συμφωνία με το ΣΕΒ και τους λοιπούς εταίρους του ιδιωτικού τομέα για την παροχή Extra Bonus σε όσους υπαλλήλους παραμείνουν στην εργασία τους και πέραν των 70 ετών (δεν το αποκαλύπτει στους εργαζόμενους για να μην πάθουν έμφραγμα από τη χαρά τους). Έτσι αγαπητοί μου συμπολίτες η κυβέρνηση θα επιτύχει επιτέλους να αλλάξει την αναλογία «εργαζόμενων προς συνταξιούχους» δηλαδή το 2,5/1 που είναι σήμερα (αφορά το ΙΚΑ) σε 20/1 μέσα στα επόμενα 256,56 χρόνια (σύμφωνα με τις μελέτες των ειδικών οι  15 από τους είκοσι εργαζόμενους θα είναι ηλικίας μεταξύ 55-65 ετών κάτι που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών η οποία, όπως καταλαβαίνεται, θα βασίζεται στην πολυετή εμπειρία και την αστείρευτη όρεξη για δουλειά των αγέραστων υπαλλήλων. Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι, εφόσον εντός των επόμενων 25 ετών, επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου και της επαναστατικής Μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού Συστήματος καθώς επίσης και των σχετικών διατάξεων περί της αναμορφώσεως των εργασιακών σχέσεων, τότε το συνταξιοδοτικό σύστημα θα πρέπει να καλύπτει πλήρως τις συντάξεις των ασφαλισμένων, οι οποίοι παρεμπιπτόντως θα είναι πανευτυχείς διότι, όταν θα τους έχει απονεμηθεί η σύνταξή τους, θα έχουν τη μέγιστη τύχη να παίζουν ηλεκτρονικά και να πηγαίνουν εκδρομές παρέα με τον Άγιο Πέτρο.
Κάποιοι κακόβουλοι-υστερόβουλοι συμπολίτες μας, έγραψαν στον τοίχο:
«Μισές να είναι οι ώρες όλων σας»
Δεν νομίζετε ότι είναι απαράδεκτο εκ μέρους των ως άνω συμπολιτών μας να καταριόνται τοιουτοτρόπως τους εθνικούς μας ευεργέτες;
Για τη φωτογραφία έκανα χρήση της ιστοσελίδας http://www.topontiki.gr

Γκάλοπ της Kapa Research


Από το http://antiitroktiko.blogspot.com/

Δικό μου σχόλιο:
Πιστεύω ότι με τη διεξαγωγή των επόμενων βολευτικών εκλογών θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, δηλαδή ποιοί θα έχουν, με την ανοχή του ελληνικού λαού, λόγο στο κοινοβούλιο και ποιοί όχι.
Το μείζον όμως θέμα είναι ένα: οι έλληνες ψηφοφόροι να καταλάβουν επιτέλους ότι πρέπει να στείλουν "τους κλέφτες και τους ψεύτες" στα σπίτια τους ή όπου αλλού προβλέπεται.

(κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)