Μίμης Ανδρουλάκης-Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο-08 Ιουλ 2010 11:05 π.μ.



Καλά τους τα λες αγαπητέ Μιμάκο μας.

Να θυμηθώ τη σοφή παροιμία:
«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι»,
επίσης σίγουρα γνωρίζεις και την άλλη παροιμία που λέει:
«Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει»

Πώς να χορέψουμε Μιμάκο μας και πώς να τα χωνέψουμε τόσο γρήγορα όλα αυτά τα σκληρά αλλά απαραίτητα κατά τα άλλα όπως λέγουν μέτρα (δημοσιονομικά, απλά οικονομικά, διαρθρωτικά, μέτρα τέλος πάντων γενικώς…), έλεος τουλάχιστον κάντε μας χορηγία μια σόδα (μην κάνετε τσιγκουνιές, μία σόδα / άτομο, όχι κοινής χρήσης).

Αφού πρώτα, οι γνωστοί άγνωστοι,  φάγανε τις κρατικές-λαϊκές οικονομίες τώρα μας καλούν να δείξουμε εθνική συνείδηση και να υποστούμε τη σκληρή λιτότητα, προς χάριν της σωτηρίας της πατρίδος, τα οφέλη της οποίας πολύ φοβάμαι ότι θα τα απολαύσουν ακόμα λιγότεροι από ότι στο πρόσφατο παρελθόν.

Αγαπητέ Μιμάκο μας, αγανακτούμε, θυμώνουμε, παραπονιόμαστε αλλά στο τέλος θα το πιούμε το ρετσινόλαδο on the rocks (με παγάκια) όπως λέγεται στην καθομιλουμένη των μπαρόβιων.

Φυσικά, όπως λες, δεν υπάρχει άλλη λύση. Να είσαι πάντα καλά που τους τα λες και ξεθυμαίνεις και τους προειδοποιείς «Προσέξτε, είμαι και εγώ εδώ, δεν θα σας επιτρέψω να κάνετε τη ζωή των συμπολιτών μου μία κόλαση», μήπως δύο ή τρεις; λέω εγώ τώρα.