Ο Παναγιώτης είπε: ... θα τρέχουν και δε θα φτάνουν...

Αναδημοσίευση σχολίου από το Blog: 

Αγαπητέ Scorpion καλημέρα και καλή Κυριακή πλέον! :)

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το πολιτικό σύστημα είναι νοσηρό, ανήθικο και διεφθαρμένο. Όντως οι πολιτικοί θα έπρεπε να είχαν τα χαρακτηριστικά που πολύ ορθώς αναφέρεις και να εφαρμόζεται η ρήση: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…». Η "ανώμαλη προσγείωση" όμως στην πραγματικότητα μας ξυπνά βίαια. Και η βία ως γνωστόν φέρνει βία. Και που θα καταλήξουμε, ακόμα άγνωστο.
Σίγουρα καταλογίζονται ευθύνες και στο λαό και στο πολιτικό σύστημα. Στη κοινοβουλευτική δημοκρατία όμως αυτοί που ασκούν εξουσία είναι οι τελικοί αποδέκτες της λαϊκής εντολής για τη διακυβέρνηση της χώρας και κάθε τους κίνηση έχει μεγάλη σημασία...
Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπηρέτες του λαού και όχι το αντίθετο, κρίμα που στην εποχή μας αντιστρέφονται τα αυτονόητα!
Δυστυχώς, δεν έχουμε δημοκρατία αλλά κομματική χούντα. Γιατί η δημοκρατία προϋποθέτει ισονομία μεταξύ πολιτών και πολιτικών και αυτό στην Ελλάδα του 2010 είναι μια ουτοπία. Οι πολίτες καταδικάζονται σε φυλάκιση όταν καταθέσουν πλαστά στοιχεία στη φορολογική τους δήλωση, ο κ. Καραμανλής και ο κάθε "Καραμανλής" τόσα χρόνια που κατέθεταν πλαστά στοιχεία στην Ευρώπη "κυκλοφορεί ανάμεσά μας" και όχι μόνο αλλά είναι και μέσα στη βουλή!
Ως πότε ο Έλληνας και η Ελληνίδα θα τα καταπίνουν όλα αμάσητα; Ως πότε θα κάνουν θυσίες δήθεν για να σωθεί η χώρα και όχι βέβαια τα συμφέροντα των προνομιούχων; Κάποια στιγμή, όπως πάντα την κατάλληλη, θα χυθούμε στο δρόμο και τότε θα τρέχουν και δε θα φτάνουν...Ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί και όλα να πάνε καλά από δω και πέρα.
Καλή Κυριακή ξανά! Να'σαι καλά, υγεία πάνω από όλα! :))

Ο Παναγιώτης είναι φοιτητής της μαιευτικής στο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης με πολλά όνειρα για το μέλλον. Οι εκάστοτε κυβερνώντες αυτόν τον τόπο ας σκεφτούν τους χιλιάδες νέους μας, σαν τον Παναγιώτη, που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία. Είναι καιρός όλα τα κόμματα (κυρίως τα κόμματα εξουσίας) να σκεφτούν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μετατρέπουν τα όνειρα και τις προσδοκίες της ελληνικής νεολαίας σε εφιάλτες μόνο και μόνο γιατί τα ίδια είναι ανάξια της αποστολής τους. Ας λάβουν το μήνυμα που εκπέμπει η νεολαία μας, ας σεβαστούν τα όνειρά της γιατί εάν δεν το πράξουν, τότε η νεολαία μας θα τα στείλει πολύ σύντομα και δικαίως στο πυρ το εξώτερον.