Καλή Μπάζα η Εκμετάλευση των Διοδίων στην Ελλάδα!!!

Κείμενο κοινοποιημένου email από το φίλο Σπύρο  ….... :
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!
Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.
Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.
Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.
Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ  μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ? καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!
Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!
Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Σχόλιο του Scorpion49: (εντός, ή εκτός θέματος; Οψόμεθα...)
Βαριές λοιπόν κουβέντες προς τους εθνοπατέρες, εθνοσωτήρες, εθνικούς ευεργέτες, εθνικούς φροντιστές, εθνικούς.... γενικώς του πανέμορφου, πλην όμως ανυπεράσπιστου πάσης εκμεταλλεύσεως, νοτιοανατολικού αγροτεμαχίου (φιλέτου βεβαίως, βεβαίως) της Ε.Ε. επονομαζόμενου "Ελλάδα". Μας έταξαν ότι θα γίνουμε Ευρωπαίοι, αλλά μας έκρυβαν επιμελώς τι ακριβώς εννοούσαν λέγοντας "Ευρωπαίοι". Δε χρειάστηκε όμως πολύς χρόνος για να ανακαλύψουμε τι ακριβώς εννοούσαν. Το ανακαλύψαμε λοιπόν αμέσως μετά την ισχύ του Ευρώ ως ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος των ενταγμένων χωρών στην περιβόητη Ο.Ν.Ε., από τη μία με τις απίθανες ανατιμήσεις όλων των προϊόντων (ξέρετε ευρωπαϊκά αγγουράκια, ντοματούλες, κολοκυθάκια) και των πάσης φύσεως ευρωπαϊκών υπηρεσιών (τρομάρα μας), και από την άλλη με τη σταδιακή αλλά σταθερή μείωση του εισοδήματος μας. Στην περίπτωση των διοδίων, όπως και σε πολλές άλλες υπηρεσίες, οι εκάστοτε κυβερνώντες υπερέβησαν εαυτόν στηρίζοντας αυξήσεις που τελικά διαμόρφωσαν τιμές που ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών (βλέπε τιμές προϊόντων ξένων, αλλά και ελληνικών αλυσίδων S. Markets). Εννοείται ότι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μας κάνουν να αισθανθούμε, όλοι εμείς οι καθυστερημένοι Ελληνάρες, ότι ανήκουμε πλέον στην πολιτισμένη και ευημερούσα Ευρώπη. Τι διαπιστώσαμε όμως τελικά; Ότι: "Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι".
Στη συνέχεια ακολούθησε και η βαρυσήμαντη δήλωση-ρήση του αξιότιμου κυρίου αντιπροέδρου του κόμματος των βαρελοφρόνων : "τα λεφτά μαζί τα φάγαμε", έτσι αγαπητοί μου συμπολίτες, κλέφτες και λωποδύτες, θα πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες της απληστίας μας, καιρός να βάλουμε μυαλό, να αλλάξουμε νοοτροπία, να γίνουμε επιτέλους ευρωπαίοι, πληρώνοντας κάθε τίμημα. 

Αυτοί χρειάζονται βρεγμένη σανίδα, ή εμείς σανίδα σωτηρίας; Ιδού η απορία!!