S.O.S. - Η ολιγωρία-αδιαφορία σκοτώνει

Το κόσμημα του ηλιακού μας συστήματος
Οι «βιβλικές καταστροφές» εμφανίζονται όλο και συχνότερα σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ανθρωπότητας που, παρά την τεχνολογική επανάσταση, μοιάζει απελπιστικά αδύναμη να τις αντιμετωπίσει.




Η αλαζονική μας συμπεριφορά, η απληστία, η ακόρεστη καταναλωτική-κερδοσκοπική δίψα, η αδιαφορία για το μέλλον του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν το κόσμημα του ηλιακού μας συστήματος να αντιδρά βίαια και καταστροφικά. Οι κυρίως όμως υπεύθυνοι δεν λένε να αφυπνιστούν, ζούνε στη νιρβάνα τής χλιδής και της ακολασίας συνεχίζοντας απτόητοι το καταστροφικό τους έργο. Εάν συνεχίσουν την εν λόγω συμπεριφορά-δράση τότε «το πεπρωμένον φυγήν αδύνατον», αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν την πλειοψηφία του πληθυσμού στο μοιραίο. Όμως, "πλανώνται πλάνην οικτράν" εάν νομίζουν ότι θα εξαιρεθούν της όλης διαδικασίας, θα έλθει χωρίς άλλο και η δική τους σειρά, παρά το γεγονός ότι ζουν υπό την προσωρινή ασυλία του προνομιακού καθεστώτος της δύναμης του πλούτου.

Η ανθρώπινη ευφυΐα δεν αρκεί, χρειάζεται ταπεινοφροσύνη και άμεση δράση ώστε να επαναφέρουμε την ισορροπία στον πλανήτη μας, ελπίδες υπάρχουν και οφείλουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές για τις επόμενες γενιές. Εάν δεν το πράξουμε θα είμαστε κυριολεκτικά ηλίθιοι και ανάξιοι να ζούμε στον πλανήτη Γη, παρά την εξυπνάδα που μας διακρίνει και μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα άλλα ζώα. Ο πλανήτης μας αντιστέκεται στην ανθρώπινη βλακεία και μας προειδοποιεί για τα επερχόμενα αποτελέσματα των αλόγιστων πράξεών μας. Ας λάβουμε επιτέλους σοβαρά υπόψη τις εν λόγω προειδοποιήσεις, γιατί είναι κοινό μυστικό ότι ο πλανήτης Γη δε θα τελειώσει πριν τελειώσουμε εμείς.