Αν θα μπορούσα τον Κόσμο να Άλλαζα - Φίλ. Πλιάτσικας



1). Μιζέρια >>> Δυστυχία> >> Θάνατος
2). Κέρδη>>> Υπερκέρδη>>> Εξουσία>>> Δυναστία
3). Παιδιά>>> Νεολαία>>> Χαρά>>> Ελπίδα>>> Δημιουργία 

Πιστεύω ότι η τρίτη επιλογή -Παιδιά-Νεολαία....- μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο και θα το πράξει, αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει, με όπλα την ορμή, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη της. Ας φροντίσουν όλοι αυτοί που τη θέλουν μια ζωή στη γωνία να μην βρεθούν στο δρόμο της όταν έρθει η δική της ώρα για να μιλήσει. Όμως… έχουν χρόνο για να μετανοήσουν και να συναντηθούν μαζί της στον ίδιο δρόμο, δηλαδή το δρόμο του σεβασμού και της αξιοπρέπειας. 
Κάποιοι εδώ θα γελάσουν ειρωνικά-σκωπτικά, βασιζόμενοι στην αιώνια όπως πιστεύουν δύναμη που τους δίνει η εξουσία του χρήματος, θα πρέπει όμως να θυμηθούν τη λαϊκή ρήση «ρόδα είναι και γυρίζει».

4 σχόλια:

Εκείνος είπε...

Αυτοί που φοβούνται τη νεολαία, έχουν καταφέρει τόσο περίτεχνα να την "κοιμίσουν" μπροστά στην τηλεόραση και διαδικτυακά χαζοπαίχνιδα που, δυστυχώς, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ότι δε θα τους ενοχλήσει.

Το θετικό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι λίγοι που αντιστέκονται και συνήθως αυτοί οι λίγοι είναι που "κάνουν τη δουλειά".

Την καλημέρα μου.

Unknown είπε...

Και μπορεί και θα το πράξει η νεολαία, αρκεί να της αφήσουν και κατι να σώσει. Όσο και να την κοιμίζουν είναι σαν το ηφαίστειο....αν ξυπνήσει...να πάνε να κρυφτούν..

Καλημέρα κι απο μένα :)

Scorpion49 είπε...

Βρισκόμαστε λίγο πριν το χείλος του γκρεμού, πρέπει να πέσουμε στο γκρεμό για να καταλάβουμε ότι αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο δεν αξίζουν πλέον τη στήριξη μας; Δεν χρειάζονται αιματοχυσίες, μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ας περιφρονήσουμε και ας τιμωρήσουμε επιτέλους όσους μας περιφρόνησαν και μας τιμώρησαν δεκαετίες τώρα.
Να είσαι πάντα καλά.

Scorpion49 είπε...

Προς nikolina:
Η νεολαία μίλησε!! Εγώ εύχομαι να μην χρειαστεί να γίνει κάποιο ξέσπασμα. Πάντως να επαγρυπνείτε και να παλεύετε για όμορφες αξίες και ιδανικά.

Πάμε διακοπές;