«Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα»

"ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα"

Ποιος τελικά από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς λέει την αλήθεια στο λαό σχετικά με το περιεχόμενο των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων; Συγνώμη δηλαδή, αλλά μας έχουν κυριολεκτικά ζαλίσει τα ούμπαλα, δίνοντας παράλληλα τροφή στα αδηφάγα ΜΜΕ για πολύωρες ανούσιες συζητήσεις επί συζητήσεων. Αν θέλουν πραγματικά να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, ας συμφωνήσουν και οι δύο για τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των σχετικών συνδιαλέξεων, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποκαλυφθεί το ψέμα. Τελικά, μας εμπαίζουν μ’ αυτά τους τα τερτίπια, θα πρέπει όμως επιτέλους να καταλάβουν ότι αυτού του είδους τα τερτίπια δεν περνούν στον κόσμο, να πάνε να τα πουλήσουν αλλού. Έχουν ήδη ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας με τη συμπεριφορά τους.

6 σχόλια:

Εκείνος είπε...

Κατά τη γνώμη μου λίγη σημασία έχει ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέματα. Μάλλον καλύτερα, λίγη σημασία έχει ποιος λέει περισσότερα ψέματα από τον άλλον γιατί αλήθεια 100% δε λέει κανείς τους.

Όσο για τα κανάλια...βούτυρο στο ψωμί τους. Μια ζωή γεμίζουν με σκουπίδια τον "πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο" (όπως συνηθίζεται να λέγεται) μόνο που τώρα τα πρόσωπα είναι σταρ πρώτης γραμμής.

Οι μεν, την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες (εύχομαι!). Οι δε, θα την πάρουν από το τηλεκοντρόλ (εύχομαι ξανά!)

Καλό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο.

Scorpion49 είπε...

Αγαπητέ Εκείνε, καλά τα λες. Εύχομαι οι ευχές σου να πιάσουν, ώστε να απαλλαγούμε από τη Σκύλλα, αλλά και από τη Χάρυβδη!!
Καλό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο και σε σένα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εύχομαι το πάθημα να μας γίνει μάθημα και να μην ...πρασινομπλε-δίζουμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Scorpion49 είπε...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ – σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
Μέσα από όλο αυτό το χαμό της οικονομικής δυσπραγίας, και της κοινωνικής-πολιτικής απαξίωσης, ίσως δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να σκεφτεί τα βαθύτερα αίτια της κρίσης και να μπορέσει να απεμπλακεί από όλες εκείνες τις κομματικές παρατάξεις, που με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο τον κρατούσαν όμηρο για τρείς τουλάχιστον δεκαετίες. Όχι λοιπόν στην τυφλή υποταγή στο κάθε κόμμα, όχι στην τυφλή υποταγή στους συνδικαλιστές που μόνη τους έννοια δεν είναι παρά η επανεκλογή τους (υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις), όχι σε όσους έπαιξαν μαζί μας, τα τσέπωσαν χοντρά, και τώρα που χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους το παίζουν πατριώτες και δήθεν νοιάζονται για το καλό των εργαζομένων και της πατρίδας, δυσκολευόμαστε πολύ να τους πιστέψουμε. Είναι πλέον καιρός να αλλάξουμε, να δούμε πως μπορούμε να πορευτούμε σαν λαός με άλλους πολιτικούς, καλύτερους, ακόμη κι’ αν χρειαστεί να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Διογένη, ο οποίος ολημερίς με ένα φανάρι στο χέρι "αναζητούσε τον άνθρωπο".

dimitris είπε...

Scorpion49 καλησπερα.
Σιγουρα και οι δυο ξερουν, σιγουρα και οι δυο ''μιλουν'' οταν τους πουν.
Τα γ...καναλα και οι φυλλαδες των εργολαβοεφοπλιστωνπετρελαιαδων, εχουν συγκεκριμενη αποστολη, αυτη την αποστολη φερνουν σε περας καθε βραδυ, μεσω των ''κουκουλοφορων'' ''δημοσιογραφων''.
Απο εμας λοιπον εξαρταται ποσο αποφασισμενοι ειμαστε να ανατρεψουμε ολο αυτο το διαπλεκομενο συστημα, εργολαβων, πολιτικων, ''δημοσιογραφων'' και οσο πιο γρηγορα τους στειλουμε στον αγυριστο, τοσο πιο γρηγορα θα δουμε την χωρα μας, να στεκεται στα ποδια της...

Scorpion49 είπε...

dimitris: Θέλω να ελπίζω ότι, μετά τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που έχουν ζήσει οι δυο τελευταίες γενιές της πατρίδας μας, οι συμπολίτες μας θα αφυπνιστούν και θα πάρουν γενναίες και σωστές αποφάσεις. Σαν λαός δε θα έχουμε πλέον άλλες ευκαιρίες για αλλαγή του σημερινού κατεστημένου, οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά το πολιτικό σκηνικό αυτού του τόπου, ώστε να μπει επιτέλους φρένο στον παραλογισμό, καιρός να επικρατήσει η λογική και η ανθρωπιά.