Χορεύοντας με τους αγανακτισμένουςΕίναι πλέον καιρός όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι πολίτες, που συναθροίζονται κάθε λίγο και λιγάκι στις ανά την Ελληνική επικράτεια πλατείες, αντί να χάνουν το χρόνο τους καταναλώνοντας παγωτά, σουβλάκια με τζατζίκια, πίνοντας μπύρες, και συζητώντας ανούσια θέματα, να βοηθήσουν τα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου στην παραγωγή και προώθηση επαγγελματικών video, με στόχο τη διαφήμιση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, προς άγραν τουριστών δηλαδή (όπως: προς άγραν, ή κυνήγι ψήφων, η προσφιλής συνήθεια των πολιτευτών μας), που θα έχει ως κύριο μέλημα την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας. 
Θυμάστε εκείνη την ατάκα: «κορίτσια… ο στόλος….», περίπου κάτι τέτοιο.
Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού, ώστε να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, το οποίο οφείλετε αποκλειστικά στην πτώση του ποιοτικού τουρισμού, εκτός και μας προκύψει το επόμενο Μνημόνιο, θυμίστε μου... υπ’ αριθ. ∞.
Ας στρωθούμε λοιπόν όλοι μαζί στη δουλειά, και ας επιλέξουμε τους καλύτερους ηθοποιούς-χορευτές που θα να λάβουν μέρος στην παραγωγή του “Dancing with the furious” = «Χορεύοντας με τους αγανακτισμένους», και οι οποίοι θα πλαισιώσουν τον King Greece.
Ας κάνουμε λοιπόν μια πρώτη προσπάθεια, και ας μοιράσουμε ρόλους, αντίστοιχους με εκείνους του πρωτότυπου video «La Bomba – King Africa», δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Πάμε λοιπόν:
  • Στο ρόλο του ενορχηστρωτή και DJ, ο αξιότιμος πρωθυπουργός, ειδικότης του η επιλογή της κατάλληλης μουσικής επένδυσης. Είναι επίσης γνωστός για την απαράμιλλη ικανότητα του στο συντονισμό ομάδων εργασίας, καθώς επίσης και στο συντονισμό όλων των παρασκηνιακών ενεργειών που αποσκοπούν στην απομάκρυνση κάθε άσχετου με το αντικείμενο, με λίγα λόγια είναι αχτύπητος, δεν παίζεται το άτομο. 
  • Στο ρόλο του King Greece, ο δικός μας άνθρωπος, με το αθυρόστομο χιούμορ του, ο πολύς, ο αξιότιμος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (αδικούμε, ολίγον τι, τον original King Africa, αλλά ο δικός μας έχει πλεονέκτημα στο χορό της ρούμπας). Τα γυαλιά ηλίου θα είναι προσφορά της «Greek Parliament Car Sunglasses» με υψηλό δείκτη προστασίας, ώστε να παραμείνουν ανέπαφα τα τσακίρικα ματάκια του King Greece. 
  • Στο ρόλο του «un movimiento sexy, una mano en la cintura», δηλαδή: της sexy κίνησης, με το ένα χέρι στη μέση, η Υφυπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (δεν έχει άλλο), η κυρία Τζά; (τι νάζι αυτό το κορίτσι, δεν υπάρχει που λέει και ο Λάκης, ο ρόλος της ταιριάζει γάντι).
  • Στο ρόλο του «una mano en la cabeza», δηλαδή: το ένα χέρι στο κεφάλι, η Υπουργός του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (μήπως να προσθέσουν και λίγο ακόμα;). Αυτό το θηλυκό είναι πάντα στην τρίχα, τινάζει το μαλλί και αυτό επανέρχεται αυτόματα στην αρχική του θέση, το όνομα του προσωπικού της κομμωτή και στυλίστα το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό. Ατιμούλικο, μπράβο σου, δεν είσαι μαρτυριάρικο.
  • Στο ρόλο του «Y ahora empiezo a menear», δηλαδή: τώρα αρχίζω να κουνιέμαι, η Υφυπουργός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μπλα, μπλα, μπλα…, ξέρετε εκείνο το αθλητικό κορίτσι με το φυσικό;; ίσιο ξανθό μαλλί (μάλλον δεν της ταιριάζει ο ρόλος, είναι πολύ σοβαρό, και φιλοσοφημένο κορίτσι, θα σκεφτούμε κάποια άλλη μοντέλα).
  • Στα όμορφα κορίτσια και αγόρια του υπηρετικού προσωπικού της βουλής, ανατίθεται ο ρόλος «το πέταγμα κοχυλιών στις πανέμορφες ελληνικές παραλίες», αρκετά ρομαντικός ρόλος.
  • Και για να μην το κουράζουμε άλλο, ο ρόλος του «el viajero del mundo», δηλαδή: του ανά τον κόσμο ταξιδευτή, εδώ για διαφημιστικούς και μόνο λόγους ο Prime Minister παραχώρησε τον εν λόγω ρόλο, αν και του ανήκει δικαιωματικά, στον Υπουργό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Paul Geroul, όμορφο και πανέξυπνο παιδί, ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών, μπράβο, του αξίζει ο ρόλος.
  • Α! Να μην ξεχάσουμε και το ρόλο του δεύτερου συντονιστή-ενορχηστρωτή του όλου εγχειρήματος, ο οποίος απονέμεται στον, άνευ ανταγωνισμού και με χαρτοφυλάκιο βεβαίως-βεβαίως, Αναπληρωτή Υπουργό, υπό τον Paul Geroul, αξιότιμο Telemacho (τόπο στα νιάτα).


Τα παιδιά της μείζονος αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να συμβάλλουν με το ταλέντο τους στην εν λόγω παραγωγή, λόγω σοβαρών διαφωνιών με το μίγμα των εφαρμοζόμενων τεχνικών προδιαγραφών, και του διαμοιρασμού των ρόλων, του λεγόμενου casting! (όχι άλλο κάρβουνο, δεν το αντέχουν).

Κόστος παραγωγής; Τσάμπα! Την αναλαμβάνει το Public Channel, που έχει όλα τα μέσα, όπως ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία, κ.λπ, άλλωστε μεσολάβησε ο Telemacho, και ως γνωστόν: αρχηγού παρόντος πάσα Αρχή παυσάτω!

Ε, ρε χαμός που έχει να γίνει, η πολυπληθής έλευση των τουριστών θα βουλιάξει την Ελλάδα, έτσι την ευθύνη για το βούλιαγμα της χώρας θα την αναλάβουν οι αλλοδαποί τουρίστες. Πως βρίσκουν τρόπους τελικά οι δικοί μας και τη σκαπουλάρουν. Ένα είναι σίγουρο, αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής μελέτης.
 
Υ.Σ.: Φυσικά το γύρισμα του video θα γίνει σε υψηλή ευκρίνεια –H.D.- ιδανικό για προβολή στο Parliament Internet Cafe, μην τους χαλάσουμε και την ποιότητα της διασκέδασης! Άλλωστε δε θα έχουν και τίποτα άλλο να χαίρονται κατά τη διάρκεια των ημερών απραξίας.

2 σχόλια:

Εκείνος είπε...

Μετά τα χθεσινά καραγκιοζιλίκια αυτή η σουρεαλιστική εικόνα που τόσο όμορφα περιγράφεις μου φαίνεται άκρως ρεαλιστική.

Και πόσα έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας... Εκεί που λέγαμε "πόσο πιο κάτω πια, δεν έχει άλλο", το γυρίσαμε στο "ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα".

Είδα ένα σκίτσο σ' έναν τοίχο στην Πειραιώς της προάλλες: Έλεγε ένας τύπος στο φίλο του "Κι όμως εγώ βλέπω φως στην άκρη του τούνελ" κι απαντούσε ο άλλος "Να δεις που θα μας βάλουν να πληρώσουμε το ρεύμα!"

Την καλησπέρα μου.

Scorpion49 είπε...

Αγαπητέ Εκείνε,
Ο κόσμος έχει πλέον καταλάβει, το ελπίζω δηλαδή και αγωνιώ γι’ αυτό, ότι κάτι επιτέλους πρέπει να αλλάξει σ’ αυτόν τον τόπο, γιατί διαφορετικά πλησιάζει η ώρα, αν δεν έχει ήδη φτάσει, που θα συμβεί αυτό που είδες στο σκίτσο σε τοίχο της Πειραιώς. Φοβάμαι όμως ότι το φώς στο τούνελ είναι του τρένου που έρχεται καταπάνω μας.
Ψυχραιμία, αντοχή-δύναμη, και πολύ σκέψη χρειάζονται αυτές τις δύσκολες εποχές για να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα πόδια μας.
Σου εύχομαι καλό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο!!