Το δράμα του Λιβυκού λαού παίζεται σε πολλές πράξεις

Είμαι και εγώ μεταξύ εκείνων που επιθυμούν την απομάκρυνση του Λίβυου δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι  (Muammar Muhammad al-Gaddafi) και την προκήρυξη ελεύθερων εκλογών, ώστε ο λαός να αποφασίσει για τον τύπο του πολιτεύματος, αλλά και για την επιλογή, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, των μελλοντικών του ηγετών.
Κόλλα το, φιλάρα!!
Διαπιστώνουμε όμως ότι οι περίφημες δυτικές συμμαχικές δυνάμεις, με την κάλυψη του Διεθνή Διαιτητή-Ο.Η.Ε. αποφάσισαν, με συνοπτικές όπως πάντα διαδικασίες, να δώσουν λύση στο Λιβυκό πρόβλημα και φυσικά να ενθυμίσουν ποια είναι τα αφεντικά στην περιοχή. Ξεκίνησε λοιπόν η «Αυγή της Οδύσσειας» σκορπίζοντας φωτιά και σίδερο, βοηθώντας τούς ελλιπώς οπλισμένους και ανεκπαίδευτους στρατιωτικά εξεγερμένους να αντιπαρατεθούν με την οργανωμένη στρατιωτική μηχανή του δικτάτορα. Ας δεχτούμε λοιπόν ότι οι εξεγερμένοι, μετά από τις λεγόμενες χειρουργικές επεμβάσεις των συμμάχων, θα πετύχουν τους στόχους τους και ότι θα παρακολουθήσουν το κύκνειο άσμα του πρώην επαναστάτη και επί πολλές δεκαετίες δικτάτορα. Τι πρόκειται όμως να συμβεί όταν οι εκλεκτοί των συμμάχων θα αναλάβουν την ευθύνη της μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία;  Πόσο σύντομα ο λαός θα νοιώσει ελεύθερος και ασφαλής; Πότε η πλειοψηφία θα απολαύσει τον παραγόμενο πλούτο του μόχθου του;  Η κακή εμπειρία των επεμβάσεων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, παρά το γεγονός των όποιων διαφορών, μας προϊδεάζει για όσα πρόκειται να συμβούν και στη Λιβύη.
Διαπιστώνουμε, για μια ακόμη φορά, την άκρατη αμετροέπεια και υποκρισία που εκπέμπουν, μέσω των ενεργειών τους, οι  αφεντάδες της υφηλίου. Γιατί δε λένε ανοικτά στον κόσμο ότι το δόγμα τους είναι η εφαρμογή του δικαίου του ισχυρότερου, ενώ η δήθεν επιθυμία τους για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου είναι το πρόσχημα της επέμβασης; Φυσικά δε λέγονται αυτά, απλώς εννοούνται.
Μεγάλε, μου έλειψες!!


Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται, οι στρατιωτικοί βιομηχανικοί κολοσσοί ξεφορτώνονται τα αποθέματα τους, αυξάνουν τα έσοδα τους και παράλληλα διαφημίζουν-προωθούν την πώληση νέων πολεμικών όπλων, των σύγχρονων-εξελιγμένων πολεμικών ροπάλων. Η επανάσταση στο Ισλάμ συνεχίζεται, πεδίο δόξης λαμπρό για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, χωρίς φυσικά να αποκλείεται ο όποιος απρόβλεπτος παράγοντας που θα χαλάσει τα σχέδια της Ιερής Συμμαχίας. Σκεφτείτε ότι μόλις πριν από λίγο καιρό οι περισσότεροι ηγέτες της συναναστρέφονταν με αυτούς που σήμερα θέλουν να εξοντώσουν, και τους εκλιπαρούσαν να κάνουν κάποια επένδυση στη χώρα τους. Οι επιπτώσεις δε θα είναι απλά τοπικές, αλλά «no problem» αφού τελικά, για μια ακόμη φορά, το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι απλοί πολίτες.
Συμπέρασμα; Ο Καντάφι και η παρέα του έπεσαν θύματα της πλεονεξίας τους, και οι σύμμαχοι άδραξαν και πάλι την ευκαιρία για να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Ατάκα Σπύρου Καλογήρου στην ταινία «Λόλα»: «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», έκφραση δηλωτική της υποχώρησης και της θυσίας ιδανικών και ηθικών αξιών στον βωμό του χρήματος.

4 σχόλια:

Εκείνος είπε...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Μας έχουν βάλει να "επιλέξουμε" αν είναι καλύτερα για ένα λαό να μένει υποταγμένος σε ένα δικτάτορα ή σε εταιρίες που θα αναλάβουν να αναστήσουν τη χώρα που μόλις διέλυσαν! Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτός ο πόλεμος (και με δεδομένο ότι η Αμερική πρωτοστατεί) έχει βραβευθεί και με ένα νόμπελ ειρήνης. Από την άλλη, να μου πεις, μαριονέτα δεν είναι κι ο πλανητάρχης;

Την καλησπέρα μου.

Scorpion49 είπε...

Αγαπητέ Εκείνε, τα πράγματα είναι όπως τα λες. Από την άλλη τα ΜΜΕ συνεχίζουν τις κακές παραστάσεις αποκαλώντας τους εξεγερμένους «αντάρτες ή επαναστάτες», λυπάμαι όμως που θα το πω, εδώ πρόκειται για ένα αλαλούμ, δηλαδή η απόλυτη σύγχυση, κάθε άλλο παρά επανάσταση είναι. Π.χ. ο Κουβανικός λαός είχε ηγέτες που τον ενέπνευσαν στον αγώνα του ενάντια στο δικτάτορα Μπατίστα, και δεν περίμενε τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των όποιων ξένων δυνάμεων για να δώσει τον αγώνα του ενάντια στο δικτάτορα. Κατανοώ απόλυτα την επιθυμία του Λιβυκού λαού για ελευθερία-δημοκρατία, αλλά δε θα την αποκτήσουν με τη δική τους παλληκαριά, και αυτό θα τους κοστίσει πολύ ακριβά, ο νομπελίστας πλανητάρχης-μαριονέτα και οι δορυφόροι του καραδοκούν.

ASSOS είπε...

Ευχαριστώ για το link σας έβαλα και εγω !!!

Bitch είπε...

Αγαπητέ!
Με ρωτήσατε για τον ζωγράφο Άγγελο!!
Έχω όλα τα τηλεφωνά του.
Μην διστάζετε να μου στείλτε e-mail και
Θα σας απαντήσω σχετικά!!
Οπούς έχετε διαπιστώσει των εκτιμώ πολύ!
Χαιρετίσματα!