Οι φερέλπιδες του Ελληνικού λαού!! (οι φέροντες ελπίδες)

(Σύντομα βιογραφικά, Βικιπαίδεια, ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)
Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου Γεννήθηκε το 1952 στο Σαιντ Πωλ (St Paul) της Μινεσότα (Minnesota), Η.Π.Α., όπου ο πατέρας του, ο μετέπειτα πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, κατείχε πανεπιστημιακή έδρα. Μητέρα του είναι η Μάργκαρετ Τσαντ από το Έλμχερστ (Elmhurst) του Ιλινόις (Illinois) των ΗΠΑ. Είναι επίσης εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Γενέτειρα της οικογενείας Παπανδρέου είναι το Καλέντζι της Αχαΐας. 

Εκπαίδευση: 
Κολλέγιο Αθηνών,
York Highschool, Elmhurst, Illinois, U.S.A.
Viggbyholmskolan, Stockholm, Sweden
King City Secondary School, Toronto, Canada
Πανεπιστήμια:
Honorary doctorate in law, Amherst College, Amherst, MA, USA (2002)
Β. Α. στην Κοινωνιολογία, Amherst College, Μασσαχουσέτη, Η.Π.Α. (1970-75)
Ερευνητής σε Θέματα Μεταναστών, Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, Σουηδία (1972-73)
M. Sc. στην Κοινωνιολογία, Κοινωνιολογία της Ανάπτυξης, London School of Economics - LSE (1976-77)
Fellow (CFIA) του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων, Harvard University, Cambrdige, MA, USA (1992-1993) 
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Έχει ζήσει και εργαστεί σε διάφορες χώρες (Η.Π.Α., Σουηδία, Καναδάς). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και σουηδικά. Είναι παντρεμένος με την Άντα Παπαπάνου και έχει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (από προηγούμενο γάμο, 1982) και τη Μαργαρίτα-Έλενα (γενν. 1990).

 Ο Αντώνης Κ. Σαμαράς (γεννημένος στις 23 Μαΐου 1951) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία και 7ος Πρόεδρός της. Είναι εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανιψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Από το γένος της μητέρας του, Ελένης Ζάννα, είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα. Είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Στις 26 Μαΐου 1990 παντρεύτηκε στην Πύλο τη Γεωργία Κρητικού με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Το 1968-1970 ήταν πρωταθλητής της Ελλάδος εφήβων στην αντισφαίριση. Το 1969 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Έκανε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Amherst College των Ηνωμένων Πολιτειών με έμφαση στα Οικονομικά. Έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Διετέλεσε ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ και εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία το 1977 σε ηλικία 26 ετών, ο νεότερος βουλευτής στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εκλεγόταν βουλευτής με το ίδιο κόμμα μέχρι το 1990. Πολιτικός μέντοράς του ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

 Η ανάρτηση των ως άνω βιογραφικών δε γίνεται για σύγκριση του επιπέδου μόρφωσης των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, αλλά για το κατά πόσο χρησιμοποιούνται οι εν λόγω γνώσεις και προσόντα για την αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας, καθώς επίσης και για την αναζήτηση του καλύτερου δυνατού σχεδίου για την έξοδο της από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Παιδιά λοιπόν του Amherst College και του Harvard Univercity ο Γιώργος και ο Αντώνης, με διαφορετικό βέβαια προσανατολισμό σπουδών, γόνοι πρώην πολιτικών με πολυετή εμπειρία στον πολιτικό στίβο της χώρας και παντελή έλλειψη ενσήμων στο στίβο της βιοπάλης, προσπαθούν να σώσουν την πατρίδα ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Προβληματιζόμαστε λοιπόν ως προς το γεγονός τής μέγιστης αξιοποίησης των γνώσεων, αλλά  και της πολιτικής τους εμπειρίας, για την παραγωγή πειστικών προτάσεων-λύσεων στα τρέχοντα προβλήματα της χώρας.

Ο αξιότιμος λοιπόν κύριος Γεώργιος Παπανδρέου και νυν πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας υποσχέθηκε να επανιδρύσει το κράτος, δε χρησιμοποίησε βέβαια αυτήν την ορολογία γιατί ο Κ. Καραμανλής θα τον κατηγορούσε για υποκλοπή δικού του ανεκπλήρωτου συνθήματος, χρησιμοποίησε όμως και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί άλλες προσφιλείς λέξεις για να εμπεδώσει-εδραιώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού τις έννοιες: αξιοκρατία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, μπλα, μπλα, μπλα. Αφού λοιπόν καταφέρει να αλλάξει τη λανθασμένη νοοτροπία των ελλήνων (έκανε μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς και κατέληξε ότι αυτό θα είναι εφικτό σε…. πάνω κάτω τριάντα χρόνια… (επικαιροποίηση των εν λόγω υπολογισμών θα γίνεται στο τέλος κάθε Πασοκικής τετραετίας), αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, τότε μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι η Ελλάδα θα ευημερήσει και θα ανήκει πραγματικά στους Έλληνες. Η επίτευξη των ανωτέρω στόχων θα αναγκάσει την νομενκλατούρα του ΔΝΤ και της Ε.Ε. να αλλάξουν στάση απέναντί μας, θα μας παρακαλάνε να γίνουμε οι επίσημοι χορηγοί τους για τη σωτηρία άλλων υπερχρεωμένων κρατών.
Αυτό το παιδί έχει όραμα, αξιοποιώντας δε στο έπακρο τις προαναφερόμενες γνώσεις του (ξέρει να χειρίζεται και computer) θα μεγαλουργήσει και κατά συνέπεια θα μεγαλουργήσει και το ελληνικό έθνος.
Ξαφνικά όμως κάτι τον τσίμπησε δυνατά, μάλλον ήταν η μαμά Μάργκαρετ, ξυπνάει γεμάτος θυμό και τα βάζει μαζί της γιατί του διέκοψε τον ειρμό των ονειρικών σκέψεων του για τη σωτηρία της πατρίδας, δεν χάνει όμως χρόνο και ξαναπέφτει σε βαθύ λήθαργο, για τη σωτηρία της πατρίδος ρε γαμώτο.

Βέβαια ας μην ξεχνάμε και τον αξιότιμο συμμαθητή τού κ. Γ. Παπανδρέου τον Αντωνάκη Σαμαρά, ο οποίος δεν ψήφισε το περιβόητο μνημόνιο γιατί έχει άλλα σχέδια για την τύχη του ελληνικού λαού. Δηλώνοντας ακλόνητη πίστη στις αρχές του ιδρυτή του κόμματός του (κάποιος κακεντρεχής του φώναξε κάποτε σε μια ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος «ΠΟΛΑΝ, ΠΟΛΑΝ», και εκείνος του απάντησε: «ότι και να πουλάς δε θα πάρω γιατί δεν υπάρχει σάλιο, ένεκα οικονομικής κρίσης») καλεί τον κ. Γ. Παπανδρέου να εφαρμόσει τη δική του πολιτική η οποία είναι η μόνη που σε ένα-ενάμιση χρόνο θα βγάλει την Ελλάδα από τη δεινή οικονομική κρίση και θα στείλει σπίτι της την αποτρόπαια Τρόικα. 
Ο κάθε έλληνας έχει υποχρέωση να αναγνωρίσει την τεράστια προσπάθεια του Αντωνάκη που έχει ως στόχο την απαλλαγή μας από τον αναποτελεσματικό και καταστροφικό συνάμα Γιωργάκη, παράλληλα δίνει τον αγώνα για να φέρει,  το συντομότερο δυνατό, την πολυπόθητη ανάπτυξη της οικονομίας η οποία θα οδηγήσει το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας στην ευημερία, (κάπου εδώ τινάζει την πλούσια και πανέμορφη κόμη του και συνεχίζει τις υποσχέσεις του προς τον ελληνικό λαό, θα, θα, θα……….), βροντοφωνάζοντας : για τη σωτηρία της πατρίδος από τους πρασινοφρουρούς ρε γαμώτο.
Και αυτό το παιδί  πρέπει να ξέρει να χειρίζεται computer, έχει  όμως και αυτός όραμα, και μάλιστα μένει ξάγρυπνος για να είναι σε θέση να ελέγχει τον πονηρό συμμαθητή του, που ξύπνιος ή κοιμισμένος έχει βαλθεί να τον κατηγορεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί, εντός εκτός και επί τα αυτά, ως αναξιόπιστο και ανεπαρκή, ποιος, αυτός που δεν έχει το χάρισμα του δικού του λόγου και τα μπουρδουκλώνει συνέχεια, ιδίως όταν θυμώνει, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να του χαλάσει το όραμα της μεγάλης του ιδέας για τη σωτηρία της πατρίδος, έλεος George!!
Τα βασανιστήρια όμως που του κάνει ο Jeffrey συνεχίζονται, και όσο βλέπει ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά δεν τον ευνοούν τόσο λοξοκοιτάζει προς τον αρρενωπό Καρατζαφύρερ, σιγοτραγουδώντας: "αυτός είναι η αιτία που υποφέρω...."

Τελικά «πες μας το συμμαθητή σου να σου πούμε ποιος είσαι»

Αγαπητοί μου, όσο υπάρχουν οι ανωτέρω άρχοντες και η έξωθεν βοήθεια, η Ελλάς των 300ων Βολευτών και της παρέας τους θα ζει και θα βασιλεύει, αλλοίμονο σε μας!!

2 σχόλια:

Εκείνος είπε...

Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον το κείμενο χωρίς να καταφεύγει σε πομπώδη λόγια, θίγει πολλά και έχει ουσία. Αν θα διαφωνούσα σε κάτι αυτό θα ήταν στις προθέσεις των δύο προσώπων που αναφέρονται. Αμφιβάλω πολύ αν οι προθέσεις τους είναι τόσο αγνές και αφορούν στο να σωθεί η χώρα. Εκτός αν ήταν ειρωνική η έκφραση οπότε συμφωνούμε 100%.

Την καλησπέρα μου.

Scorpion49 είπε...

Αγαπητέ Εκείνε,
Δεν μου αρέσει να ειρωνεύομαι τους συνανθρώπους μου, αλλά όταν διαπιστώνω ότι οι πολιτικοί άνδρες αυτού του τόπου συμπεριφέρονται με προσβλητικό τρόπο στους Έλληνες πολίτες, θεωρώντας τους ηλίθιους τότε αισθάνομαι την ανάγκη να περιπαίξω τα λόγια και τις πράξεις τους. Πολύ καλά κάνεις λοιπόν που αμφιβάλεις για τις προθέσεις τους.
Να είσαι πάντα καλά και ψυχραιμία!!