Διάγγελμα Γ. Παπανδρέου - "Καλό κουράγιο" -


Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:
"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.
Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."

Το παρακάτω σχόλιο επί του διαγγέλματος έγινε από αναγνώστη της Ναυτεμπορικής:
"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."

Εγώ θα ήθελα να προσθέσω: "Δε βαριέστε παιδιά, ο τυχερός που θα επιβιώσει θα έχει την ευκαιρία να γευτεί τη φροντίδα της καλλίγραμμης και πανέμορφης Πηνελόπης (έτσι θα την βλέπει  ο επιβιώσας, πλην όμως αρκετά εξασθενημένος μετά από τόσα χρόνια λιτότητας). Πάντως εμείς οι Ελληνάρες θα επιβιώσουμε, όποια μέτρα και αν μας επιβάλλουν, αρκεί να μην δώσουμε στους εκλεκτούς τριακοσίους, όχι στους Σπαρτιάτες ξέρετε ποιούς, ξανά την ευκαιρία και την άνεση  να διαπρέψουν στο πεδίο νέων λαμογιών. Καιρός λοιπόν για αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου σκέψης.

Προς το παρόν "Καλό κουγάγιο" όπως είπε και ο αξιότιμος κ. Olli Rehn, και χαρά σ' εκείνον που θα ευτυχήσει να δει, έστω και από μακριά, την πολυπόθητη Ιθάκη.