Εκόντες άκοντες (Θα συμφωνήσουν, θέλουν δε θέλουν)


Απόσταγμα Δανειακής Σύμβασης
Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, ειδικά μετά τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες εντός και εκτός Ελλάδας, και να φανταστώ τη συνέχεια.

Ζούμε πλέον όπως συνηθίζεται να λέγεται το θέατρο του παραλόγου. Αφού ζήσαμε την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, το διασυρμό του έλληνα πρωθυπουργού και τις πομπώδεις-επαναστατικές δηλώσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, ακολούθησε ο πλήρης εξευτελισμός τους με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο δε πρωθυπουργός ως «Virgo intacta» = Αγία Παρθένα, έπεισε τους αντιφρονούντες για τις αγνές του προθέσεις να θέσει δηλαδή εαυτόν εκτός κυβέρνησης ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, εθνικής σωτηρίας, εθνικής καταστροφής, εθνικής ομάδας μπάσκετ, κάτι σοβαρό τέλος πάντων, αρκεί αυτή η κυβερνητική ομάδα να έχει δικαίωμα δικαιοπραξίας, να βάλει τη τζίφρα της και να μας θάψει για μια 20ετία και βάλε.

Κάπου εδώ άρχισαν τα όργανα. Άρχισαν τα παιχνίδια εντυπώσεων, αλλά και ουσίας. Είναι εμφανής η προσπάθεια αποφυγής της Ν.Δ. συμμετοχής της σε κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να διατηρήσει το αντιμνημονιακό της προφίλ. Έπονται τα πείσματα για το μοίρασμα της εξουσίας, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά οι ηγεσίες των κομμάτων του δικομματισμού ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να συνεργαστούν, έστω και για ένα βραχύ χρονικό διάστημα, για να ψηφιστούν τα συμφωνηθέντα, ή καλύτερα τα επιβληθέντα στις 26 & 27/10/2011 αντιλαϊκά μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης εξόδου από την πρόσφατη καπιταλιστική κρίση.

Επείγονται οι ευρωπαίοι εταίροι μας να τελειώνουν με την ψωροκώσταινα, έχουν να ασχοληθούν με τον Cavaliere, που το παίζει δύσκολος με το ΔΝΤ (για πόσο ακόμη;). Προσπαθούν να σώσουν την ήδη διασπασμένη Ευρώπη θέλοντας, σώνει και καλά, να επιβάλουν πολιτικές που εξαθλιώνουν το βιοτικό επίπεδο των λαών βάζοντας ως κερασάκι στην τούρτα το κούρεμα του δημόσιου χρέους -τα ψαλιδίσματα θα τα αισθανθούμε όλοι μας, όχι στο τριχωτό της κεφαλής μας γιατί πολλοί έχουμε ήδη καταντήσει κουρούπες από τα μέχρι σήμερα ληφθέντα μέτρα, αλλά στον εναπομείναντα οικογενειακό μας οικονομικό προϋπολογισμό- (σε πολλούς δεν έχει μείνει πλέον ούτε σέντς).

Αλλά διερωτώμαι, τι έννοια έχει η ύπαρξη του ελληνικού κράτους εάν η εκάστοτε πολιτική ηγεσία δεν είναι σε θέση να λειτουργεί εντός των εθνικών-συνταγματικών πλαισίων; Αν είναι έτσι, τότε δεν έχουμε παρά να εκχωρήσουμε στους ηγέτες του Γάλλο-Γερμανικού άξονα το δικαίωμα να διορίζουν την ελληνική κυβέρνηση ή και γαλλογερμανική αν τους «γουστάρει», αφού ούτως ή άλλως εμείς δεν έχουμε παρά να εκτελούμε τις εντολές τους.

Ή ψηφίζουμε λοιπόν τη σύμβαση, ή τελειώσαμε. Άντε να σε δούμε Αντωνάκη τι θα κάνεις με τις τρικλοποδιές που σου βάζουν οι «αντιεξουσιαστές» του ΠΑΣΟΚ. Προβλέπω ότι θα μας βγάλετε την ψυχή και στο τέλος θα τα βρείτε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τώρα πετάτε ο ένας στον άλλον μπανανόφλουδες για μικροπολιτικά οφέλη, και ο λαός.... στα κάγκελα.

Αποφεύγω να σχολιάσω τη στάση των εθνοσωτήρων Ντόρας-Καρατζαφέρη (υδροφόρες... συγνώμη, μου ξέφυγε..), αλλά και του συμπαθέστατου κ. Κουβέλη ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, είναι ολίγον ήξεις αφήξεις.

Ειλικρινά, εάν ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος, ο κάθε τίμια εργαζόμενος σ’ αυτόν τον τόπο θέλει να δει φως στο τούνελ δεν έχει παρά να το φωτίσει με τους αγώνες του. Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα νομίζω πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Τα κόμματα της αριστεράς έχουν υποχρέωση να καταθέσουν την εναλλακτική τους πρόταση στο λαό, αναλυτικά και ρεαλιστικά, ως να είχαν την επαύριον των εκλογών την εξουσία στα χέρια τους, και με δεδομένο ότι τα μέσα παραγωγής και όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται σήμερα στα χέρια των καπιταλιστών. Να εξηγήσουν δηλαδή όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται στο λαό πως θα διαχειριστούν το όλο θέμα επιβίωσης της κοινωνίας. Αυτά τα ερωτήματα τίθενται συνεχώς από απλούς πολίτες και κυρίως προς την ηγεσία του ΚΚΕ που ζητά επίμονα, και δικαίως κατά την άποψη μου, τη λαϊκή ενίσχυση.

Άμεσα εκλογές;; Προηγείται η συνουσία!! (Sorry, but you know!!)

10 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Δουλειά του συστήματος είναι να προωθεί διαδικασίες ώστε το μπλοκ εξουσίας ΤΟΥ, να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται, απέναντι στον "οχτρό" λαό. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που η λαϊκή αγανάκτηση χτυπάει "κόκκινο"! Μεταφορικά βέβαια, γιατί όταν φτάσει να χτυπήσει κυριολεκτικά κόκκινο, άνευ εισαγωγικών, τότε των αλλονών θα φτάσουν τα πόδια τους στην πλάτη.
Το ζητούμενο είναι η απέναντι όχθη. Αυτή πως ισχυροποιείται. Κατά την ταπεινή μου γνώμη μόνο εάν ωθήσει το λαό σε μαχητικούς αγώνες χωρίς κανένα συμβιβασμό ή υποχώρηση. Χωρίς εκλογικές αυταπάτες. Μόνο έτσι θα καταστεί πραγματικά αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, σάρξ εκ σαρκός που λένε. Και τότε θα γιγαντωθεί πραγματικά. Καλή βδομάδα φίλε.

Scorpion49 είπε...

Καλησπέρα Ευρυτάνα Ιχνηλάτη,
Το σύστημα είναι οργανωμένο και εξοπλισμένο με έμψυχο και άψυχο υλικό τελευταίας γενιάς, και συνεχώς ανανεώνεται. Με τον ίδιο και εντονότερο ίσως τρόπο θα πρέπει οι ηγεσίες των εργατικών συνδικάτων να εκσυγχρονίζουν και να ενδυναμώνουν τον αγώνα τους, να εκλαϊκεύουν τις ανάγκες, τις θέσεις και αιτήματά τού οργανωμένου εργατικού κινήματος. Πιστεύω πως τότε μόνο η φωνή των συνδικάτων θα ταυτιστεί και με τη φωνή του λαού, και η διάθεση συμβιβασμού με το σύστημα θα υποχωρήσει.
Καλή βδομάδα και σε σένα.

Οικοδόμος είπε...

"Ειλικρινά, εάν ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος, ο κάθε τίμια εργαζόμενος σ’ αυτόν τον τόπο θέλει να δει φως στο τούνελ δεν έχει παρά να το φωτίσει με τους αγώνες του."

Μέσα σε μία φράση έκλεισες το νόημα της ζωής σήμερα. Της ζωής μας... Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, λύση, διέξοδος. Αγώνας!
Καλήσπέρα φίλε, καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Αγαπητέ φίλε Οικοδόμε καλησπέρα,
Νομίζουν ότι, αφού κατάφεραν να μαντρώσουν στη στρούγκα της οικονομικής ανέχειας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα καταφέρουν να υποτάξουν και την αγωνιστική του διάθεση ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική. Μπούχτισε ο κόσμος με τις φανφάρες τους, τα διαρκή ψέματα τους, και οι μέχρι τώρα κινήσεις τους αποπνέουν φαρισαϊσμό και ιδιοτέλεια.
Να φύγουν; δεν το βλέπω! Να τους φύγουμε; αξίζει να το παλέψουμε!
Εύχομαι καλό βράδυ!

dimitris είπε...

Scorpion49 καλημερα, να ΤΟΥΣ ''ΦΥΓΟΥΜΕ'', λιγο να δουμε πιο καθαρα σαν λαος τις τρικλοποδιες που μας βαζουν, λιγο πιο ''εξω'' απο αυτο που ψηφιζε ο μπαμπας, η το μικροατομικο μας συμφερον και σε μικρο χρονικο διαστημα η χωρα μας θα γινει τοπος που θ'ανθισουν τα γραμματα και οι τεχνες, εχουμε λαο εκπαιδευμενο, εχουμε δυνατοτητες ν'αξιοποιησουμε και το εδαφος και το υπεδαφος, λιγο να ''δουμε'' πιο μπροστα και να πεταξουμε αυτους που μας εχουν δεμενους στο αρμα της καθε ''αγορας'', εχουμε υποχρεωση ν'απαλλαγουμε απο τους Γιωργοκωσταντωνηδες, αυτοι και ο λοιπος θιασος δουλευουν για τις ''αγορες'' και βεβαια επειδη με τον βασιλικο ποτιζεται και η γλαστρα, τα σογια τους παιρνουν μπεικα, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ, εχουμε υποχρεωση στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...

Scorpion49 είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη καλό απόγευμα,
Ο λαός μας, παρά τα όποια μειονεκτήματα του, έχει προτερήματα και αρετές που μπορούν να τον βοηθήσουν να πάει μπροστά. Αυτές οι αρετές χρειάζονται καθαρό αμόλυντο οξυγόνο για να ζωντανέψουν. Αυτήν την τροφοδοσία πρέπει να την αναλάβει ο ίδιος ο λαός, αφού πρώτα και κύρια, όπως και εσύ επισημαίνεις, απαλλαγεί από τους παλιάτσους της πολιτικής ζωής του τόπου.
Καιρός είναι να γίνουν οι «Γιωργοκωσταντώνηδες» παρελθόν, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον αυτού του τόπου. Καιρός να λειτουργήσει πλέον το συλλογικό συμφέρον και όχι το ατομικό, η αντιπαλότητα θα είναι πάντα ταξική και διαχρονική. Ας λειτουργήσει η κοινή λογική, και κυρίως ενώπιον της ριμάδας της κάλπης, όταν με το καλό έλθει εκείνη η ώρα, πόσο μάλλον εντός του παραβάν.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Έβαλαν στο συνασπισμό τους και την πιο μαύρη εκδοχή. Δείγμα για το πόσο τρέμουν την λαϊκή οργή που σαν φάντασμα απλώνεται πάνω από το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημά τους.

Scorpion49 είπε...

Γεια σου και πάλι Ευρυτάνα Ιχνηλάτη,
Οδηγούν τον κόσμο στην αποδοχή της μαύρης πολιτικής τους, εκλέγοντας τον πρωτοτεχνίτη εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ, και νυν πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο. Από την παρέα βέβαια δε λείπουν και οι ακροδεξιές αγαπούλες, όσο κι’ αν θέλουν να κρύψουν αυτόν τον έρωτα! Ας μην αφήσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες να πιάσει τόπο «το αιώνιο διαίρει και βασίλευε», που αιωνίως εξυπηρετεί το κατεστημένο.
Εύχομαι καλή εβδομάδα!

μαχαιρης είπε...

Εχω να λεω το εξης...
Ειμαι παραπανω απο σιγουρος...
Οτι την επερχομενη αποτυχια του ολου εγχειρηματος...Θα τη φορτωσουν στο ΚΚΕ...
ΚΑΙ....
Διοτι το μυαλο τους παραπερα απο τον στειρο αντικομμουνισμο δεν παει....
ΚΑΙ
Διοτι το ΚΚΕ ποτες δεν χαιδεψε αυτια....Και συνειδησεις...
Βαζοντας, το "απαραιτητο" νερο στο κρασι του...!!

Σε πολυ ελαχιστες ΜΕΡΕΣ...!!

Θα γινει εμφανες σε ολον τον κοσμο...ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ...Γινονται αυτα που γινονται...!!!

Μετα την Φρεσκια υποδουλωση και της Ιταλιας...Ερχεται και η Υποβαθμιση της Γαλλιας...!!

Και αυτα που σημερα προτεινει σαν λυσεις το ΚΚΕ...Θα φανουνε, σαν...
ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...!!

Καλως σας βρηκα φιλοι...!!

Scorpion49 είπε...

Αγαπητέ φίλε μαχαίρη,
Η ανεμοδούρα μεγάλη, θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους μας. Είναι όμως καιρός, παρά τη λυσσαλέα παραπληροφόρηση, ο κόσμος να σκεφτεί τι πραγματικά σημαίνουν όλες αυτές οι συμφωνίες που γίνονται δήθεν για το καλό μας. Το ΚΚΕ τα έλεγε και τα λέει, το μέγα όμως ζητούμενο παραμένει. Τι είναι εκείνο που φοβίζει τον εργαζόμενο και δεν εμπιστεύεται μαζικά τις θέσεις του ΚΚΕ; Γιατί δηλαδή πρέπει να φτάσουμε στην πλήρη καταστροφή για να αντιληφθούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία; Το καπιταλιστικό σύστημα έχει εργαλεία που τα δουλεύει δεκάδες χρόνια τώρα με αποτελεσματικότητα, παρά τις όποιες μικρές ή μεγάλες οικονομικές κρίσεις, που ως γνωστόν στο τέλος μόνο τα συμφέροντα του ίδιου του συστήματος εξυπηρετούν. Απορίας άξιο λοιπόν πως και δεν αποφασίζουμε σα λαός να απαλλαγούμε επιτέλους από καρκινώματα που κατατρώγουν τις ζωές μας και υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Οι λύσεις που έχει προτείνει το ΚΚΕ ήσαν και είναι μια καλή επιλογή, δεν πρέπει όμως να περάσουν στον κόσμο λόγω της κρίσης και μόνο, αλλά γιατί μέσα από αυτή τη λύση προσδοκούμε μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής.
Σου εύχομαι καλό βράδυ!