Τρεις του Μαϊ 2011 – Αντίο Καλέ μας Άνθρωπε που άντεξες πολλά…


-Φόρος τιμής στο Θανάση Βέγγο-
Ο Καλός μας Άνθρωπος έπαιξε τον τελευταίο αληθινό, δραματικό αυτή τη φορά, ρόλο της ζωής του. Ταξίδεψε ήσυχα, ντυμένος με την ταπεινότητα που τον διέκρινε σ' όλη του τη ζωή, και μας άφησε πλούσια παρακαταθήκη υποκριτικού ταλέντου, ήθους, ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας.
Ας ελπίσουμε ότι, η τίκτουσα μήτηρ (η πηγή της τέχνης) με τη βοήθεια του γεννήτωρος πατρός (του Πόθου για δημιουργία), θα έλθουν εις σάρκαν μιαν, (όπως η Λητώ και ο Δίας οι οποίοι, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία,  έφεραν στο πάνθεον των θεών το θεό Απόλλωνα, μετέπειτα προστάτη των Τεχνών), και θα μας χαρίσουν ηθοποιούς που θα έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Θανάση Βέγγου.
Καλό του ταξίδι, και όπως είπε η Λιάνα Κανέλλη : «στον Παράδεισο χρειάζονται ένα Θανάση Βέγγο για να τους σπάσει λίγο τη μονοτονία…» κάπως έτσι, αν ενθυμούμαι καλά, το διατύπωσε σε σημερινή πρωινή εκπομπή ελληνικού καναλιού, θέλοντας να δώσει έμφαση στην αεικίνητη δύναμη του Θανάση Βέγγου. Ευχόμαστε εκεί που θα πάει να συναντήσει τους προηγούμενους ταξιδευτές, τον Κατράκη, τον Ηλιόπουλο, τον Αυλωνίτη, τον Φωτόπουλο, τη Λαμπέτη, τον Αλεξανδράκη, το Χατζηχρήστο, τον...(είναι πολλοί), και να συνεχίσει, σε άλλη διάσταση, το οδοιπορικό του!!

2 σχόλια:

Εκείνος είπε...

Δεν το είχα ακούσει αυτό από την Κανέλη. Έχει δίκιο πάντως, είναι πολύ τυχεροί αυτοί που θα περάσουν δίπλα στο Βέγγο μια αιωνιότητα.

Πάρα πολύ ωραία ανάρτηση.
Την καλημέρα μου.

Scorpion49 είπε...

Εκείνε, ευχαριστώ για το σχόλιο σου (θα είναι μάλλον και το μοναδικό)
Έχεις απόλυτο δίκιο που λίαν προσφάτως έγραψες στο blog σου http://girizo.blogspot.com/:
"Η Ελλάδα ερημώνει επικίνδυνα…."
Κάτι πρέπει να κάνουμε για να επιτύχουμε την ανανέωση, το ξαναζωντάνεμα αξιών, ήθους και ανθρωπιάς. Ο πνευματικός κόσμος μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα. Με όσα αξιόλογα θέματα γράφονται στα Blogs, πιστεύω να καταλάβουν ότι τους χρειαζόμαστε, να δώσουν με τα λόγια και τα έργα τους ελπίδα στο λαό, είναι πολύ ισχυρή δύναμη και μπορούν να πετύχουν το ξε-βόλεμά όλων μας.
Καλό σου απόγευμα.
Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.