Η εσκεμμένη ασυνεννοησία και η κομματική σκοπιμότητα

Παρακολουθώντας την καθημερινή πολιτική σκηνή, ειδικά από τα ΜΜΕ, διαπιστώνουμε ότι ζούμε στη σφαίρα της απόλυτης υποκρισίας, ασυνεννοησίας και κυρίως της κομματικής σκοπιμότητας. Οι δυο μεγαλύτεροι κομματικοί σχηματισμοί της ελληνικής επικράτειας, παρά το γεγονός ότι η πολιτική τους πρακτική δεν έχει ουσιώδεις διαφορές, βάλουν μανιωδώς ο ένας ενάντια στον άλλο αναθεματίζοντας συνεχώς τις προτεινόμενες ιδέες για μεταρρυθμίσεις, ή τις λαμβανόμενες αποφάσεις για επίλυση θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Οι εκπρόσωποι του λαού, στην πλειοψηφία τους τολμώ να πω, προσπαθούν αγωνιωδώς να μας πείσουν ότι θυσιάζουν την προσωπική τους ζωή και αναλώνουν και την τελευταία ικμάδα τους για το καλό του τόπου. Όμως η υποκρισία τους βγάζει μάτι, και μάλιστα αυτή ξεχειλίζει στα τηλεοπτικά κανάλια όπου συναντώνται για να καταθέσουν τις απόψεις τους, το μόνο όμως που επιτυγχάνουν είναι η αποκάλυψη της μιζέριας τους και του ακόρεστου πάθους τους για εξουσία. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν όριο, οι ειρωνικοί υπαινιγμοί προσβάλουν βάναυσα και αναδεικνύεται περίτρανα η ρήση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Υπάρχουν βέβαια και οι ήρεμες-πολιτισμένες φωνές οι οποίες, με τη βοήθεια συνήθως των τηλεοπτικών μαέστρων, πνίγονται ή δεν ολοκληρώνουν ποτέ τη σκέψη τους γιατί γίνονται βορά της αγωνιώδους προσπάθειας των δυο μεγάλων πολιτικών θηρίων για μονοσήμαντη πληροφόρηση. Η εσκεμμένη ασυνεννοησία και η κομματική σκοπιμότητα είναι αυτή που τρέφει τα θηρία του δικομματισμού με απώτερο στόχο τη σύγχυση των πολιτών και την εκ νέου παγίδευσή τους στον αέναο και φαύλο κύκλο της τελευταίας ευκαιρίας –έχουν ήδη δοθεί άπειρες ευκαιρίες- στις δοκιμασμένες πολιτικές τους. Πολλοί λένε ότι «έχουμε αυτούς που μας αξίζουν», μήπως όμως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε; Ας δείξουμε ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, ότι μπορούμε να επιλέξουμε τους άριστους, για να έχει επιτέλους πραγματικό νόημα η ως άνω ρήση.

2 σχόλια:

Εκείνος είπε...

Σκηνοθέτες, φυσικά, σε όλο αυτό το καλοστημένο πανηγύρι τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι. Όχι όλοι και όχι πάντα, τις περισσότερες όμως φόρες αυτό συμβαίνει.

Έχουμε αυτούς που μας αξίζουν και τους βάζουμε στο σπίτι μας μέσω των μέσων που μας αξίζουν.

Την καλημέρα μου.

Scorpion49 είπε...

@Αγαπητέ Εκείνε:
Το καθημερινό πολιτικό σκηνικό των TV βαρετό, αλλά συγχρόνως και κακόγουστο. Η αναφορά μου αφορά αποκλειστικά το πολιτικό ρεπορτάζ, όπου σίγουρα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει και σοβαρές παρουσιάσεις.
Σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.